BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »
terima kasih sebab msuk blog aku ya kawan2.. hahaha jan lupa like or leave sum komen k.. ♥ u guys

Sunday, 30 October 2011

Correction bout ma new gf -.-"

alamak....dha salah sangka plak ma new gf aku tu...pui!!
okey aku cerita pada malam kami break...
b4 dat ni nak gitaw dulu...
pada setiap tengah malam iaitu pada jam 12 memang kami selalu bcalling...
dan setiap kali aku tidur or dea tidur kami nda akan end kami punya kol smpai la 45mnit(digi easy)....


okey pada sebelum jam 12am (kira2 jam 10pm)tu aku ada kol dea pastu tym bkol tu aku dengar sora dea betul2..sebab sora dea ni laen daripada yang laen..aku dpat rasakan ada sesuatu yang membuatkan dea gembira sngat2...jadi aku pun heran la jugak....pastu tiba2 aku terfikir nak bwat plan tuk kenakan dea(tym bkol ni masih) aku cakap ma dea cam nie..

aku : sayang~~by maw tido dha nie..penat sngat2(dengn sora mengantuk)
c dea : by maw tido??(dengan sora dea yang gembira sngat2 tu)
aku : eya ~~
c dea : bha tido la dulu k..
aku : maw kasi mati or tidak?(selalunya tidak kasi mati)
c dea : errr by kasi mati la sebab sayang maw mandi,maw makan lagi dan fon g tengah bcas(alasan yang bnyak dan tidak munasabah)
aku : (terdeam dan tersentap smbil memikirkan sesuatu)....bha by kasi mati la ni arrr..bubye luv u muaxhs..
c dea : okey bubye luv u 2 muahxs(sora yang ingin mematikan telefon dengan cepat)

jadi aku pun pikir dan pikir dan pikir dan pikirr terkluar la satu idea...

aku tunggu sampai jam 12...

tepat jam 12 aku kol dea terus....tapi tym aku kol dea aku terlihat *waiting* kat fon aku...jadi ertinya dea tengah bkol ma sum1 la tu kan...dengan perasaan sedih dan marah ni

aku kol n kol smpai 3 kali tpi tak kena jawab masih lagi waiting..
last2 aku sent xmx ma dea..
*bha kaw layan la tu lelaki arrr...tia payah la angkat ni kol*
selepas deliverd tu xmx...trus aku p kol dea blik..
trus dea angkat...

aku : kaw bkol ma sepa tu!!(dengan perasaan marah trus guna kaw dan aku)
c dea : mana da kol ma shepa2...sayang dari tndas tadi
aku : (terdeam seketika...memang sah dia tipu aku)
aku : betul2 bha jan tipu aku !!!
c dea : betul la bha!!(dea plak yang marah lagi)
aku : takan la secara tiba2 itu waiting muncul kan!!jan kasi bodo aku bha!!aku taw bhja owank bkol ataw tidak!!(membuak2 dha marah aku ni)
c dea : (terdeam seketika...)
c dea : err sebenarnya sayang bekol ma ex sayang(dengan sora yang  rasa bersalah)
aku : bha okey la bye!!(terus end kol)
(kedengar seperti nak menjelaskan sesuatu tapi tak sempat menghbiskan satu ayat sudah aku kasi mati)

lepas dha mati tu terus aku sent xmx ma dea...
aku : *jan ganggu aku lagi okey*
c dea : *by!! sayang nak jelaskan ni*
aku : *apa nak jelaskan lagi nie??dha terbukti kan yang kaw ni tia tepati janji dan cuba untuk menipu aku*
c dea : *bukan macam tu bha by...dea yang cari pasal ma sayang..sebab tu sayang cari dea balik ni nak settle kan masalah*
aku : (heran plak...dengan sora yang excited gila babi tu bleh2 dea cakap nak settle kan masalah)
*sudah la kaw sana...aku ni dha bnyak pengalaman kena kasi maen dan kasi maen owank...jadi aku taw yang kaw ni cuma nak memperbodohkan aku jak!!sudah la...jangan gnggu aku lagi *
c dea : *bha ya la law mcam tu...aku janji tak ganggu hdup kaw lagi*
aku : *okey aku pegang janji kaw tu k dan jangan sesekali mungkir janji lagi!!*

trus dea dha tak blas xmesh aku lagi...tym ni la aku rasa sedih kerana kecewa dipermainkan LAGI!!!!!...tpi aku tabah kan aty setja sebab aku dha besa macm nie :'(...yang aku heran ni...dea langsung tak nangis...dea langsung tak peduli pasal hbngan kami...betrip peduli adalah.....hurmmmmm....
lepas tu aku janji taknak cari dea lagi lepas nie...baru aku taw sudah attitude dea sebenarnya mcam mna...
shes not good for me at all ..

lepas ni aku rasa seperti tak nak bekaple la...tmbahan lagi dengan kehidupan saya yang tak p belajar dan tak kerja...bersantai setja d uma...nnti law ada gf mcm mana nak date klaw teda duit....
hurmmmm...btw aku dha besa hdup single ni...KALI LA.. hehehe...

okey la...for those who read this till here i want to say pakQ coz u r so busybody n stalker...hahaha teda bha...thnk coz read tis...

keep in touch wif me k :)

>> peace <<

Tuesday, 25 October 2011

setelah lama tia updated :)

hye...
b4 dat thnks coz read dis :)
mcam2 nak crita nie tpi tak tahu mna nak mula...
start bout ma life la...
hurmmmm my life now is better than b4...selalu hepy2 n skit aty dan sebagainya...begitu la hdup :)
MA NEW GF..
not realy new la...kami kapel blik selepas kami break dulu tym aku kaple ma eyka kami bskandal HAHAHA..
jdi oleh kerana tropot beSKANDAL terpksa la aku ksi break....tpi skrang bla da break ngan eyka aku kapel blik g ma dea....hehehe she so sweet n tak kuat kontrol...jdi aku ada rasa kebebasan sedikit..dat's y la aku ♥ sma dea nie...hehehe...cuma ada yang aku tak suka ckit perangai dea nie...hurmmm dea ni tak pndai memujuk bila aku marah,dea tak pndai masak!!!,dea tak pndai jaga aty aku!!dea tak pena peduli ama aku pun!!!
hahahahaha...actually aku tak kisah pun semua tu...berla dea tak ksah psal aku...tpi yang pnting dea slalu membahagia kan aku...kebaikan dea plak dea ni seorang yang jujur dan kdang2 tipu2 ckit tpi untuk bermain2 jak,dea ni setia ma aku dan tak mahu aku tinggalkan dea,klaw aku tinggalkan dea msti dea ada terpikir cara untuk kembalikan hbungan kami....tu yang aku suka ma dea nie...hehehehe..(apa banyak suka laa)
huhuhu..klaw bleh aku nak terus kapel jak ma dea...hehehe...
NAK CRITA CKIT PSAL EX!
hurmmm kadang2 aku rindu gak ma dea...tak biasa jalani hdup skrng nie taw la kan 3 tahun kapel..tym 3 tahun tu tiap2 ary bkol dan bxmesh ngan nombor yang sama jak...tetiba nombor skarang len plak huhuh...
btw tym owez change la...klaw allah s.w.t merahmati hubungan kami dan mengizinkan kami untuk berhubungan lagi memang aku maw!!sumpah memang maw!!hahahaa...sebab pompuan mcam dea susah sngat nak cari...dha la satu kepala pastu owez dpat kenangan terindah ma dea...hurmmm dah la crita psal dea...-end- -.-"
CRITA PSAL PELAJARAN!
now aku dah quit dri KYS...bukan quit tpi tangguh..
aku tangguh ada sebab2 tertentu...
ni la nak crita skit nie...
hurmmm aku kira memang maw quit tpi teda duit sebab msti ada rm3000 bru bleh quit...
aku nak tngguh sebab tengok keadaan mama saya yang sengsara sebab mencari duit untuk kami...
aku lagi yang bnyak guna duit nie...taw la kan diploma...pastu tak kolej swasta g..naaa sengsara gink mamaku..
jdi aku bwat keputusan untuk quit...
tak snggup nak tengok mama aku sengsara...
alasan kedua plak subjek tu sngat tidak msuk dlam kepala hotak aku...
aku lagi yang malas maw belajar...huhuu
    sekarang ni aku berada d umah jak tengah besantai..hahaha...
kira memang nak smbung belajar skrng..tpi tngok la dlu..
klaw ada rezeki aku smbung la..
k arr pnat jari ku..
sampai cni jak crita ku...
nda payah la pnjang2...
huhuhuhu

Saturday, 10 September 2011

the titans - seandainya


aku suka jgak lar nie lagu...
ada mkna nie
:)

Tuesday, 6 September 2011

Cute - Stephen Jerzak

ni lagu yang kedua...heheh
aku tngok dea tersngat2 larr kiut..
jadi aku bgi la dea ni lagu..
besh jgak la bila dngar nie lagu..
terasa mcm cute..hahah!!

Stephen Jerzak- I'm In Love

ni lagu ada kaitan ma aku n ma ex dulu...
tym kami maw kaple aku ada bgi dea ni lagu,,
dea cakap eee cute larr..
hehehe bangga ni aku trus...hahahah!
bila terdngar jak ni lagu fuhh gerenti ingat dea blik..
hahaha tda mnyakitkan jgak bila teringat ma dea..
sbb kami da besa...hahaha

Thursday, 18 August 2011

bout iviliting but not rely iviliting...:)

Bhaaaaaa lama sua tia update ni blog...batah sua eehhh hahaha...tda masa sua maw updated2 nie...mayb ni ary jak kali...to thos who read dis selamat berpuasa cemua n slamat ali laya akan menjelma :)
err...now i study at kolej yayasan sabah(KYS)..kami study ni under university teknologi malaysia(UTM)..
bkan alang2 lgi kan heee...aku ambik kos diploma pengurusan harta tanah(DDF)...kos ni sangat2 la mencabar kerna kos ni susah lah..hahaha!!!if ambil kos nie..aku bleh msuk mana2 jak asalkan berkaitan dengan TANAH..hehee...but yang aku heran...kami bleh jgak jdi peguam coz kami ada ambil sistem perundangan..iaitu undang2 dimalaysia...=.=" lagi susah nie subjek....tpi oleh kerana ingin berjaya dalam hdup aku msti bersemangat dan teruskan pendidikan aku..hehehe ada mcam skema2 plak...adeehhhssss...bha if ada tym aku updated larr nie blog..cam besh plak meluah kat cnie :)....
N for da last is miss kami cakap...jangan anggap kami duduk kat kys kami tidak berjaya...semuanya dari kami jgak iaitu study study n study!!so dont mesh up with us guys..

Saturday, 23 April 2011

i Am hepPy

hehehehe...aq dha jmpa pompuan yg sngt2 mnyayangi aku..
aku tak pntingkan rupa..tpi ku pntingkan atynya yg sngat2 indah,..
prngai dea tlah mmbwatkan aku sungguh trpikat ngan dea...
dea pndai mmujuk n bla kami bkol dea slalu bwat aku ktawa...
hehehe...i love her n she do love me...a big smile n love for u xyunk...mmuuaahhhhh